Ovsené mufiny (U1)

Autor: Zuzana Gombošová | 19.2.2013 o 21:33 | (upravené 19.2.2013 o 21:54) Karma článku: 4,26 | Prečítané:  1080x

Zbožňujem mufiny. Tieto môžete jesť ako na raňajky tak aj na večeru. Môžete do nich primiešať ovocie podľa chuti, ja som ich zvykla robiť s mrazenými ríbezľami. Čokoládu je lepšie nalámať na väčšie kúsky, počas pečenia sa nerozpustí. Ovsené vločky odporúčam jemné.

 

 

 

 

 

 

 

Potrebujeme:

300g ovsených vločiek

100g xylitolu

1 balíček prášku do pečiva

4 vajcia

1,25 dl mlieka

250 g tvarohu

100 g roztopeného masla

4 kocky 80% čokolády

 

Pomiešame vajcia, mlieko, tvaroh, roztopené maslo. Ovsené vločky, xylitol a prášok do pečiva zmiešame zvlášť. Suché prísady nasypeme do tekutej zmesi. Zmiešame a pridáme nalámanú čokoládu. Necháme odstáť 15 minút. Pečieme na 180°C 15 minút.

Pre obmenu môžeme pridať kokos, mrazené ovocie (kompót), vlašské orechy.

Samozrejme namiesto xylitolu môžeme použiť umelé sladidlo.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Gašpar konšpirácie podporil, hoci ich má odhaľovať

Podpis pod vyhlásením plným dezinformácií by mal šéf polície podľa prezidenta Andreja Kisku vysvetliť. Vládni politici mlčia.

KOMENTÁRE

Policajný prezident podporuje zbrane namierené proti nám

Obhajoba Gašparovho nadriadeného Kaliňáka však neobstojí.

DOMOV

Danko pocítil silu slovenského hejtu a stále sa skrýva

Politické strany väčšinou diskusie na svojich stránkach čistia, ale nevypínajú.


Už ste čítali?