Ovsené mufiny (U1)

Autor: Zuzana Gombošová | 19.2.2013 o 21:33 | (upravené 19.2.2013 o 21:54) Karma článku: 4,26 | Prečítané:  1103x

Zbožňujem mufiny. Tieto môžete jesť ako na raňajky tak aj na večeru. Môžete do nich primiešať ovocie podľa chuti, ja som ich zvykla robiť s mrazenými ríbezľami. Čokoládu je lepšie nalámať na väčšie kúsky, počas pečenia sa nerozpustí. Ovsené vločky odporúčam jemné.

 

 

 

 

 

 

 

Potrebujeme:

300g ovsených vločiek

100g xylitolu

1 balíček prášku do pečiva

4 vajcia

1,25 dl mlieka

250 g tvarohu

100 g roztopeného masla

4 kocky 80% čokolády

 

Pomiešame vajcia, mlieko, tvaroh, roztopené maslo. Ovsené vločky, xylitol a prášok do pečiva zmiešame zvlášť. Suché prísady nasypeme do tekutej zmesi. Zmiešame a pridáme nalámanú čokoládu. Necháme odstáť 15 minút. Pečieme na 180°C 15 minút.

Pre obmenu môžeme pridať kokos, mrazené ovocie (kompót), vlašské orechy.

Samozrejme namiesto xylitolu môžeme použiť umelé sladidlo.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

ŠPORT

Tím Velez-Zuzulovej je sklamaný, Slovenská lyžiarska asociácia o ňu nejaví záujem

Slovenská lyžiarka už má za sebou úspešnú operáciu.


Už ste čítali?